Historia Manufaktury Alkoholi Gatunkowych Copernicus

Manufaktura Alkoholi Gatunkowych Copernicus to pierwsza w Polsce prawdziwa rzemieślnicza wytwórnia alkoholi. Chcieliśmy stworzyć trunki o wyjątkowym charakterze. I takie są - przesiąknięte niepowtarzalną atmosferą zabytkowego nieszawskiego zakładu z 1921 roku. Wytworzone z owoców kujawskich sadów i ziół z Borów Tucholskich, oparte o receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie. Trunki o unikatowym smaku, którego nie znajdziesz w żadnym produkcie koncernowym.

W Manufakturze regionalne receptury rzemieślnicze łączą się z pasją i doświadczeniem naszego zespołu. Tradycje gorzelnicze mają na Kujawszczyźnie bardzo głębokie korzenie, a bimbrownictwo i nalewkarstwo niezmiennie cieszy się w Nieszawie ogromnę̨ popularnością. Jesteśmy dumni, że możemy korzystać z praktycznej wiedzy gromadzonej od pokoleń.

Produkcję naszych alkoholi zaczynamy od tworzenia sezonowych destylatów, które w beczkach po winie leżakują w mikroklimacie piwnic naszej Manufaktury. Następnie komponujemy z nich wódki, nalewki i likery, które docenią wszyscy poszukujący niepowtarzalnego smaku.

Obiecaliśmy sobie, że będziemy wytwarzać trunki albo najlepsze albo żadne. I zamierzamy tej obietnicy dotrzymać.

Zapraszamy do zapoznania się z kolekcją Manufaktury Alkoholi Gatunkowych Copernicus